Wandelen

Hier treft u enige tips voor wandelingen in de stad en provincie. Graag voorzien wij u tijdens uw verblijf van nadere informatie. Er liggen veel wandelroutes in de B&B voor u klaar. Ter informatie een overzicht van bekende wandelroutes (inclusief afstand tot pad): 

  • Jacobsweg Amsvorde Uithuizen - Antwerpen: 1,7 km
  • LAW 5-3 Nederlands Kustpad deel 3: 11,3 km
  • LAW 9 Pieterpad: 2,2 km
  • Neem de tijd: 2,2 km
  • SP 6 Drenthepad: 8,5 km
  • Struunroutes Westerkwartier: 7,5 km
  • Wad en Wierdenpad: 16,9 km
  • Westerkwartier pluspad: 6,1 km
  • Stadswandeling Groningen: 3,2 km
  • Groene wissel Groningen: 2,7 km

Ommetje Noorderhoogebrug

Bezoekerscentrum Buitenplaats Reitdiep van het Groninger Landschap (onze buren) hebben een rondwandeling uitgezet door de weilanden en ons 'dorp' Noorderhoogebrug van ca. 2,5 km.

Deze wandeling start en eindigt bij het bezoekerscentrum, loopt door de weilanden, komt langs de korenmolen Wilhelmina en over de Wolddijk langs de B&B.

Elke eerste zondag van de maand kunt u deze wandeling ook lopen onder begeleiding van een gids van het Groninger Landschap. Startpunt is dus Buitenplaats Reitdiep, Wolddijk 103 te Groningen om 14.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

De omschrijving van de route is in de B&B aanwezig.

Pieterpad

De lange afstandswandelroute het Pieterpad, van Pieterburen (Groningen) tot de St. Pietersberg (Limburg), komt door de stad Groningen. De eerste drie etappes zijn:

- Pieterburen-Winsum (11 km)

- Winsum-Groningen (18 km)

- Groningen-Zuidlaren (21 km)

Kijk ook eens naar mijn driedaags Pieterpad-arrangement waarmee u deze etappes loopt met verblijf en haal- en brengservice.

Daarnaast maakt CountyHike, die volledig verzorgde wandelreizen organiseerd, gebruik van mijn B&B voor hun volledig vezorgde arrangement langs het Pieterpad.

Voor meer informatie over het Pieterpad kijk op www.pieterpad.nl.

Voor andere verblijfaccommodaties langs de andere etappes van het Pieterpad kijk op www.wandelpadkamers.nl.

Stadswandelingen

Er zijn vershillende wandelingen door de stad Groningen van de VVV met verschillende thema's zoals kunst, architectuur of hofjes. De routebeschrijvingen zijn in de B&B aanwezig.

Of u kunt op stap met de stadsgids Paulien Ex van PaulienExcursions.

Culinair wandelen

Culinair wandelen biedt de mogelijkheid om te smullen van de lekkerste gerechten van de leukste restaurants van Groningen en onderweg ook nog een stukje cultuurhistorie mee te pikken.

Walfridusvoettocht

Walfridusvoettocht (15 of 25 km). Wordt eens per twee jaar georganiseerd. Beide afstanden komen langs de B&B door Noorderhoogebrug alwaar Walfridus de Hunze passeerde en eindigt in Bedum bij de Walfriduskerk. Kijk voor meer informatie op www.walfridusvoettocht.nl.