Natuurgebied De Koningslaagte

De Bed & Breakfast ligt pal naast het natuurgebied de Koningslaagte, onderdeel van het natuurmonument Het Reitdiep van Het Groninger Landschap. Het Reitdiepgebied tussen Groningen en Winsum is het oudste cultuurlandschap van West-Europa en is onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en heeft de status van reservaat.

Het gebied heeft de bestemming tot reservaat vooral te danken aan de weidevogels. Grutto, tureluur, kievit en scholekster broeden op het grasland. In de winter is het doortrekgebied en pleisterplaats voor wulpen, kieviten en goudplevieren.

Meer informatie over De Koningslaagte.

Natuur- en Recreatiegebied Kardinge

Natuur- en Recreatiegebied Kardinge

Natuur- en Recreatiegebied Kardinge ligt aan de noordkant van de stad Groningen en op ongeveer 4 km afstand van de B&B. Hier vindt u prachtige natuur en veel recreatiefaciliteiten. Met mooi weer kunt u hier picknicken, vliegeren of zwemmen in het Zilvermeer. Ook kunt u fietsen en wandelen door een prachtig landschap vol cultuurhistorie.

Het natuurgebied, dat in eigendom is van Natuurmonumenten, is 233 hectare groot. Het bestaat uit bossen met essen, esdoorn, beuk en wilg. In het bos broeden veel vogels zoals de fitis, tuinfluiter en fazant. Reeën grazen er 's avonds op open plekken. Tussen de bossen liggen moerasland, water en graslanden. In de weilanden broeden in het voorjaar grutto's, kieviten en tureluurs. 's Winters kunnen bezoekers hazen en smienten zien. Informatie op de site van Natuurmonumenten over Kardinge.

De Hortus Haren Holland is een van de oudste botanische tuinen van Nederland. De Hortus heeft twintig hectare aan tuinen en ligt tussen ten noorden van het dorp Haren, onder de rook van de stad Groningen. Op het terrein bevinden zich een groot aantal, heel verschillende tuinen. Zo is er een wilde plantentuin (Laarmantuin), een Keltische tuin en een Chinese tuin. In deze laatste staat een authentiek Chinees theehuis.

Nationaal Park Lauwersmeer

In 1969 werd de Lauwerszee afgesloten, het Lauwersmeer geboren. De natuur heeft dit gebied omgetoverd tot wat het nu is: Nationaal Park Lauwersmeer. Het gebied werd onlangs verkozen tot twee na mooiste plekje van Nederland! 6000 hectare groot Nationaal Park.

Meer informatie:

Nationaal Park Lauwersmeer

Vogelexcursie Lauwersmeer

Beekdallandschap Ruiten Aa, Sellingen

Een van de mooiste stukjes van Groningen.

Meer informatie:

Sellingen

VVV Westerwolde

De Waddenzee

In juni 2009 kreeg de Waddenzee een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Algemene informatie over de Waddenzee:
Waddenzee Werelderfgoed

WaddenZee.nl