Indoor speeltuin op nog geen 4 km van de B&B.

Pannenkoekenrestaurant op een schip in hartje Groningen.

Alle striphelden komen tot leven in het Nederlands Stripmuseum.

Kinderboerderijen

De stad heeft verschillende leuke kinderboerderijen:

- Dierenweides Boegbeeld, Boerderijum en Eelderbaan

- De Beestenborg

- Speeltuin/kinderboerderij Stadpark, tevens ponyverhuur

De wereldberoemde zeehondencreche van Lenie 't Hart ligt op nog geen 30 minuten rijden met de auto van de B&B.

Sprookjesbos, speeltuin, Kabouter Klauter Kasteel, Kinderboerderij, Rondvaarten

De enige Doe Zoo in Nederland. Al je zintuigen komen in het park volop aan bod: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Een slang om je nek... Een stinkdier aaien... En natuurlijk een kikker kussen! Dat is wel even wat anders dan plaatjes aan de wand van een museum. 

Attracties, kinderboerderij, zwemkasteel, midgetgolf en nog veel meer.

't Blôde Fuottenpaad in Opende (provincie Groningen) is een pad waarlangs en waarop van alles te doen is.

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud? Hou je van spannende verhalen en geheime spreuken? Dan is 'De Vloek van Veenhuizen' echt iets voor jou. Je wordt meegenomen op een reis door de tijd, met het spannende verhaal rond Gaius van Veenhuizen. Lang geleden werd hij vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Alhoewel, voor eeuwig? In het museum leer je vrienden van Gaius kennen. Zij helpen je de spreuk te vinden die de vloek opheft. Gaat het jou lukken om het mysterie van De Vloek van Veenhuizen op te lossen?

Alleen in juli t/m oktober.

In de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje. Wonderwereld biedt plezier voor jong en oud. Sprookjes, speurtochten, speellandschappen en veel bijzondere dieren.

Een druipsteengrot of een echt hunebed, schelpen in allrlei vormen en kleuren, hondshaaien, de maritieme historie van Delfzijl, originele duikpakken, het is allemaal te zien in het Muzeeaquarium. En he blijft niet bij kijken, er is ook heel veel te doen, zoals echte zeebeestjes aanraken in de aaibak.