In Sportcentrum Kardinge kunt u:

  • Zwemmen in een sfeervolle subtropische zwemaccommodatie met vele moderne attracties, zoals een 60 meter lange glijbaan, een golfslaginstallatie, een spectaculaire draaikolk, onderwaterexplosies, whirlpools en Turkse stoomtuinen.

  • Schaatsen (op de schaatsbaan van Marianne Timmer)

  • Tennissen en squashen

  • Fitness & aerobics

  • Skaten & Skeeleren

De populariteit van de golfsport neemt nog steeds toe. Bij veel golfbanen is het zgn. golfvaardigheidsbewijs (GVB) vereist. Pitch&Putt kent deze drempel niet. Deze variant op golf heeft holes van slechts 30 tot 60 meter en je hebt maar 2 clubs (slagstokken). Iedereen is welkom én iedereen komt in aanmerking voor het spelen op de 18-holes golfbaan.

Sportpark Kardinge heeft een permanente Beachvolleyballocatie aan het Zilvermeer, met beachvolleyvelden die voldoen aan de internationale wedstrijdstandaard. De beachvolleyactiviteiten worden georganiseerd door BeachLimits, onderdeel van SnowLimits Indoor Ski&Travel.

Hét ski- en snowboardcentrum van Noord Nederland. 

Klimmen is spectaculair. Wanneer je gaat klimmen probeer je steile, loodrechte en overhangende klimwanden te bedwingen. Dergelijke klimwanden, die variëren van 8 tot 18 meter hoog, vind je in Klimcentrum Bjoeks. De hoogste klimhal van Nederland.

Kardingerheuvel

De Kardingerheuvel is een mooie plek om je vaardigheden op de mountainbike te vergroten. Klimmen, dalen, schakelen en scherpe bochten draaien! Ook de rest van het recreatiegebied is erg geschikt om met de mountainbike te verkennen.

Onder de Herebrug is kanoverhuur 't Peddeltje gevestigd. Peddel op je gemak door de gracht en bewonder de prachtige huizen aan de Hoge der Aa en ontdek kunst onder bruggen.