Spraakmakende exposities in een al even opzienbarend gebouw.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag. Het museum is gevestigd in de twee oudste (middeleeuwse) nog bestaande panden van de stad.

Het museum voor het realiseren van GRafische IDeeën staat voor experiment, activiteit, levendighed en reuring.

Museum van mens, natuur en wetenschap. Het Universiteitsmuseum is sinds 1934 een wetenschapsmuseum in het academische hart van de studentenstad Groningen. Het museum heeft een veelzijdige collectie, waarin natuur, cultuur en wetenschap in elkaar over lopen.

Op fietsafstand van de B&B: In een van de oudste huizen van Aduard (uit ca. 1600) is het kleine en sfeervolle museum Sint Bernardushof gevestigd. In het museum wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de Cisterciënzer Sint Bernardusabdij te ‘Adduwert’, die tussen de 12de en de 16de eeuw in heel Europa bekend was. 

Museum De Buitenplaats Eelde

Figuratieve kunst in een prachtig gebouw.

Museum Stad Appingedam

Het middeleeuwse pand waarin het museum gevestigd is, is een attractie op zich.

Meer informatie:

Gemeente Appingedam

Appingedam in beeld

Museumklooster Ter Apel

Uniek kloostercomplex in een van de oudste bossen van Nederland.

Meer informatie: Klooster Ter Apel

Fraeylemaborg, Slochteren

Schilderijen van Gerrit van Houten in een sfeervolle entourage.

Meer informatie: Fraeylemaborg

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot en met nu.