De Ploeg-arrangement

Een driedaags arrangement met een bezoek aan het Groninger Museum en een fietsroute langs waar De Ploeg-schilderijen zijn ontstaan.

Bezoek aan het Groninger Museum

In 1918 richt een groep jonge Groninger kunstenaars Kunstkring De Ploeg op. Dankzij de kunstenaars van De Ploeg valt het Groninger expressionisme niet meer weg te denken uit de kunstgeschiedenis. Werk van leden van De Ploeg maakt onderdeel uit van de vaste collectie van het Groninger Museum, dus de originele werken kunt u daar bewonderen. Een bezoek aan het Groninger Museum maakt onderdeel uit van dit arrangement.

Fietsroute

De Ploeg-schilders lieten zich graag inspireren door het Groninger landschap. Zo zijn er verschillende schilderijen gemaakt langs de Wolddijk, waaraan B&B Woldstee gevestigd is. Het Groninger Museum selecteerde 25 Ploegschilderijen die te koppelen zijn aan een plek waar ze (mogelijk) werden geschilderd of waar De Ploegleden inspiratie voor de getoonde werken opdeden. In samenwerking met het Groninger architectuurcentrum Platform GRAS zijn replica’s van de gekozen werken in stad en ommelanden geplaatst. Aan de hand van 25 ‘hotspots’ doorkruist u het Groningen van De Ploeg.

 

Speciaal voor het 100-jarig jubileum van De Ploeg in 2018 is er ook een mooie fietsroute langs deze hotspots gemaakt. Deze fietsroute komt over de Wolddijk, dus u kunt hier op het erf aan de fietsroute beginnen. We hebben eventueel een fiets voor u te leen.

Het arrangement bestaat uit:

  • 2 overnachtingen in B&B Woldstee, logies en ontbijt
  • Entreeticket voor een bezoek aan het Groninger Museum
  • Boekje met de routes langs 25 ontstaanslocaties van meesterwerken

Het arrangement is uiteraard op basis van beschikbaarheid.

Prijs

€ 220, op basis van 2 personen, 1 kamer

Uiteraard is dit arrangement geheel naar uw wensen aan te passen of uit te breiden. Informeer naar de mogelijkheden.

Meer informatie over De Ploeg

https://www.groningermuseum.nl/kunst/alles-over-de-ploeg

www.groningerkunstkringdeploeg.nl